lunes, 31 de enero de 2011

festes populars catalanes

La Patum i les festes populars catalanesAquest CAT s’immergeix en el descobriment de la Patum de Berga, i a través d’aquesta festa mostra el ric patrimoni festiu de Catalunya. La Patum és una magna celebració popular declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO en la categoria de Patrimoni Immaterial, l’any 2005.
BergaBerga gaudeix d’una situació privilegiada. Es troba situada al bell mig entre la plana central de Catalunya i els Pirineus. A tan sols una hora des de Barcelona, la separen 110 quilòmetres totalment des de Barcelona .Els accessos a Berga són ràpids, a tan sols una hora de cotxe agafant l’eix del Llobregat (C-16) recentment desdoblat. Des de França només ens separen quaranta-quatre quilòmetres. Per Berga passa l’eix Barcelona- París- Rotterdam, declarat via europea E-9 pel Parlament Europeu, autopista més recta que uneix aquestes tres capitals i els dos ports de tanta importància estratègica. Aquesta centralitat la converteix en un punt clau de comunicacions. No cal dir que aquesta ubicació, just al mig on els Pirineus comencen a agafar alçada la fan un referent per l’excursionisme i altres esports de muntanya.

La Patum
La Patum és un extraordinari document d’expressió cultural, popular i tradicional; un veritable tresor etnològic, històric, artístic, sociològic i teatral.
La Patum s’ha convertit en una manifestació de teatre popular única al món, una celebració que s’ha escenificat, sense cap interrrupció important, molt probablement des de finals del segle XIV.
Cal remarcar l’originalitat de la festa, però també el manteniment de la tradició i de l’escenari natural al llarg dels segles, així com l’edat de la seva imatgeria popular, el tresor etnològic més gran de la ciutat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario