lunes, 20 de diciembre de 2010

El Barça de Pep Guardiola

La temporada 2008-09 Josep Guardiola, antic jugador i capità del Barça, és nomenat entrenador del primer equip, malgrat una curta experiència com a entrenador en l'equip filial. Tanmateix, Guardiola canvia totalment la moral i l'esperit de superació del col·lectiu i el Barça aconsegueix una bellesa en el joc i un assoliment de títols com mai al llarg de la seva història.


Imatge de les 6 copes aconseguides pel FC Barcelona durant l'any 2009. El Barça guanya la primera Copa del Rei de la dècada, en superar l'Athletic Club de Bilbao per 4 gols a 1 i pocs dies desprès venç la Lliga, assolint un rècord històric de punts i incloent una pallissa al Real Madrid al Santiago Bernabéu, amb el resultat final de 2 gols a 6.

Per arrodonir la temporada i fer el seu primer triplet, el Barça aconsegueix la seva tercera Lliga de Campions, derrotant contundentment l'Olímpic de Lió i el Bayern de Munich i per gol-average amb un gol en temps afegit al Chelsea FC en eliminatòries prèvies, i fa allò que alguns creien "impossible": destronar el Manchester United del tron futbolístic europeu. El dia 27 de maig de 2009, a l'Estadi Olímpic de Roma, el millor Barça de tots els temps conquereix Roma i guanya la tercera Lliga de Campions per 2-0, amb gols d'Eto'o i Messi, davant el Manchester United. Aconsegueix així fer història amb un triplet, el primer que aconsegueix un equip de la Lliga espanyola i el cinquè equip d'Europa en fer-ho (Cèltic de Glasgow, 1967; Ajax d'Amsterdam, 1972; PSV Eindhoven, 1988; Manchester United, 1999).

La temporada 2009-10 s'inicia amb la marxa de Samuel Etoo a l'Inter de Milà i l'arribada de Zlatan Ibrahimovic, comprat per 66,0 milions d'euros, a l'Inter, i amb les victòries del Barça a l'agost, tant a la Supercopa d'Espanya com a la Supercopa d'Europa. Al desembre el "Barça de les 6 Copes" guanya a Abu Dhabi el Campionat del Món de Clubs, l'únic títol que mancava al museu del club i amb el qual es tanca un any històric en que es vencen tots els títols possibles, una fita mai no assolida per cap altre club al món i que resulta insuperable.

http://antonibarcelonista.galeon.com/

No hay comentarios:

Publicar un comentario