lunes, 31 de enero de 2011

les Golondrinas

Hi ha pocs barcelonins que no tinguin records infantils relacionats amb "Las Golondrinas". Coincidint amb l’Exposició Universal de l’any 1888 les Golondrinas van començar a navegar de punta a punta del Port de Barcelona. 



Foto: Las Golondrinas

Durant molts anys "Les Golondrines" eren un dels pocs elements que relacionaven als barcelonins amb el mar i van ser les protagonistes del “bateig de mar” de moltes generacions d’urbanites barcelonins.

Quan Barcelona es va obrir definitivament al mar, "Las Golondrinas" van continuar fent el seu paper oferint els seus passejos marítims i, encara avui, ofereixen la possibilitat, encara que només sigui per una durada de temps limitada, d’allunyar-se de la ciutat per mar gaudint d’unes vistes inèdites de Barcelona.

La flota de "Las Golondrinas" ha anat variant amb els anys, però els més nostàlgics descobriran que les típiques golondrines en les que van navegar per primera vegada encara continuen en funcionament. La Lolita, la Encarnación i la Mª del Carmen segueixen carregant barcelonins i visitants en les seves dos cobertes: la inferior (o Principal) i “la Imperial” on, de petits, tots volíem anar.

Foto: Las Golondrinas

A les tradicionals s’han afegit el monocasc Antina G, per 150 persones, el catamarà Trimar, amb capacitat per 196 persones i el catamarà Omnibus amb capacitat per 150 persones. Els dos catamarans estan adaptats per a discapacitats.

La oferta de itineraris de "Las Golondrinas" és variada:

El recorregut més curt – té una durada aproximada de 35 minuts – es un itinerari per l’interior del Port. En una de les típiques embarcacions de fusta podreu veure el World Trade Center, el Pont Porta d’Europa, els molls de Llevant i de Ponent, la nova bocana del Port de Barcelona i el port de pescadors amb la torre del rellotge. El preu és de 6’50 € i de 2’60 per a nens de 4 a 10 anys.

Si el que voleu es gaudir d’un recorregut més llarg i fer fotos de tot el litoral barceloní podeu agafar el catamarà que fa un recorregut de 1 hora i 30 minuts de durada. El catamarà arriba fins el Port de Sant Adrià i torna. El preu és de 13’50 € (11 per a jubilats i estudiants i 5 per a nens de 4 a 10 anys).

Foto: Las Golondrinas


Els dies que les condicions meteorològiques no permeten fer sortides fora de la bocana del port ofereixen un recorregut llarg pel port – d’una hora de durada – per 11’50 € (3 € pels nens).

Estan oberts des del 3 de gener fins el 15 de desembre. Els mesos de tardor i hivern, l’horari és de 11 a 16 h, a la primavera 10 a 19 h i a l’estiu de 10 a 21 h. A la seva plana web podeu consultar els horaris del dia.

El programa Port a la Vista està especialment dissenyat per a escoles i ofereix travessies pel port i pel litoral per a grups escolars de més de 20 persones. 

Les golondrines són part de la història de la ciutat i s’han incorporat a les celebracions dels barcelonins en moltes ocasions. Des de fa anys serveixen per que els Reis de l’Orient arribin a Barcelona per començar la tradicional cavalcada, participen a les festes de la Mercè, a les festes del mar i han servit de vehicle per celebracions especials com la de la Copa d’Europa del 2006 conquerida pel Futbol Club Barcelona.

Celebració copa d'Europa 2006. Foto: Las Golondrinas
LAS GOLONDRINAS

Les taquilles i la sortida de les Golondrinas estan al Portal de la Pau, davant del Monument de Colom

Telèfon: 93 442 31 06

Web de Las Golondrinas

No hay comentarios:

Publicar un comentario