lunes, 12 de septiembre de 2011

El Barça punxa a Anoeta

El Barça va cedir ahir els dos primers punts de la lliga després d’empatar (2-2) davant la Reial Societat, en un partit que els barcelonistes van voler encarrilar abans del primer quart d’hora.
Cesc va ser clau per entendre l’inici fulgurant del Barça, que va fer una gran primera mitja hora i es va avançar al minut 9 després que el d’Arenys fes una passada en profunditat cap a Alexis, que va cedir perquè Xavi rematés a porteria buida. Dos minuts més tard, va ser Xavi qui va trobar la desmarcada de Fàbregas, que després d’un refús del porter Bravo en una rematada de Pedro, va fer el segon.
Amb 0 a 2 i un partit que s’adormia, van començar a arribar les males notícies per als de Guardiola. Primer, en forma de lesió. Abans del descans, Alexis es va lesionar la part anterior de la cuixa dreta en una topada amb el lateral local Estrada i va haver de ser substituït per Villa.

Complicacions en el marcador
A la represa, les complicacions van arribar en el marcador. Abans del primer quart d’hora, la Reial Societat va igualar el tanteig amb dos gols successius i sorprenents. Agirretxe va retallar distàncies aprofitant, de cap, una centrada de Xabi Prieto des de la dreta, després d’una bona acció individual. I només un parell de minuts després, en una acció molt estranya, David Villa va fer una arriscada cessió endarrere des del camp del rival que Agir­retxe va interceptar per xutar al travesser quan era sol davant Valdés. El refús el va convertir Griezmann en el gol de l’empat.
Guardiola va retrobar la profunditat donant entrada a Messi, però la mesura no va repercutir en el marcador. Pedro va tenir una gran ocasió al minut 73, en què va rematar massa alt. Dos minuts després, el mateix Messi va tenir una altra bona opció, però Bravo va ser providencial per als interessos de l’equip basc.
De la seva banda, el Reial Madrid, va aprofitar la punxada blaugrana per derrotar un bon Getafe que va mantenir el tipus (4-2) i conservar el lideratge de la lliga. Benzema va comandar els blancs amb una brillant actuació, i ja al minut 15 va fer el primer gol després de finalitzar una gran jugada d’Özil. El Getafe es va començar a rearmar des de la defensa i es va retrobar a si mateix al centre del camp. Els de Luis García arribaven cada vegada amb més perill i fins que Miku va aprofitar una distracció dels locals per empatar.
La polèmica va arribar al minut 60 de la mà de Cristiano Ronaldo, objecte d’una falta de Cata Díaz prop de l’àrea, que l’àrbitre va transformar en un penal que suposaria el 2 a 1 per als blancs. Els de Mourinho van aprofitar l’embranzida per bolcar-se sobre la porteria de Moyá i anotar el tercer gol, obra de Benzema després d’una passada de Ronaldo des de la banda esquerra.
El Getafe encara va donar emoció al partit, quan Güiza es va colar a l’àrea blanca i va cedir la pilota a Miku, que va fer el doblet a porteria buida. Els blancs, però, rematarien el matx per mitjà d’Higuaín, que va fer una gran jugada individual dins de l’àrea per establir el 4 a 2 definitiu.